plant phatology

نوشته شده توسط سینا

plant phatology

نوشته شده توسط سینا

برخی از روش های سنتی کنترل بیولوژیک برای دفع آفات

توصیه میشود قبل از بکارگیری این روشها حتما در مقیاس کوچک این روشها را امتحان کنید و در صورت
نتیجه بخش بودن بصورت عملی بکار بگیرید.
1) جوشانده برگ و دانه ورباسکوم ار تیره میمون خاصیت حشره کشی دارد و برای سمپاشی علیه شته در سبزیجات و گیاهان زینتی کارایی دارد.
2) استفاده از محلول 10% شیر تازه گاو در کنترل و پیشگیری از بیماری قارچی سفیدک سطحی به ویژه در گلخانه ها(بخصوص خیار) موثر است.
3) برگ تازه گوجه فرنگی در حشره کشی کاربرد دارد.اگر این برگ بامحلول کربنات سدیم ترکیب شود حشره کش کارآمدی است.
( ضمنا تر کیبی ازa گرم برگ تازه گوجه فرنگی له شده+ a سی سی سرکه +با20 برابر مقدارسرکه) آب مقطر و یا آب جوشیده ترکیب و صاف گردد یک ترکیب حشره کش خواهید داشت .
4)
چنانچه برگ گردو را در آب بجوشانیم ترکیب حاصله دافع مورچه ها و زنبورهاست(مالیدن این ترکیب روی پوست در نزدیک شدن بدون دردسر به کندوها کمک میکند).حتی از خروج کرمهای داخل خاک به سطح ممانعت میکند.
5) محلول1 در1000 توتون در دفع حشرات مکنده موثر است
6) دود ناشی ازسوزاندن بومادران، سیاه دانه ، گل بابونه ،برگ غار ،ثمرغار، پنج انگشت، راز عطرها، پونه، درمنه، باریچه،بیخ سوسن،سکبینه،چوب انار و ساقه های نازک انار از بین برنده حشرات است .
7) بخور بومادران،اکالیپتوس و سیاه دانه دافع حشرات است .
8) دود ناشی از سوزاندن گل آفتابگردان حشرات، موش و حتی قورباقه را فراری میدهد .
9) پشه و مگس از گل آفتابگردان فراری هستند .
10) پوست و برگ چنار خاصیت سوسک کشی دارد.
11) سیر دافع شپشک مخصوصا در انبارهای مواد غذایی است.
12) برای کشتن موش از ترکیب عسل+ خریق سیاه از تیره آلاله+ قاووت استفاده کنید.
13) اسانس افسنطین،اکالیپتوس(مخصوصا شپش) و گیاه آنغوزه دافع حشرات است .
14) در نعناع(در خوزستان به همرااه بسته های خرما شاخه های نعناع را برای فراری دادن حشرات قرار میدهند)، استخودوس،آنغوزه،گلپر،بابو نه، زوفا(برای پروانه سفید کلم )، شمعدانی،پونه، برگ و میوه اسفند،بالنگ، علف گربه، اکلیل کوهی و دارچین خاصیت دفع حشرات مشاهده شده است .
15) با قراردادن چندتا میخک توی پوست پرتقال و گذاشتن آن توی کمد لباسها بید فراری میشود...پوست ترنج هم همین خاصیت را دارد.
16) جوشانده برگ و سرشاخه خرزهره در کشتن کنه،موریانه ،ساس و کرمهای باغچه و مگسهای خاکی موثر است.
17) بخار کافور در دفع حشرات و برخی جانوران ریز موثر است
18) تجربه نشان داده است باغاتی که در آنها مرغ و خروس نگهداری میشود در خصوص شیوع برخی از آفات مصون هستند

- حشرات مفید توصیه شده علیه مگسهای سفید



۱-۱- زنبور پارازیتوئید Eretmocerus mundus

۲-۱- زنبورهای پارازیتوئید

Eretmocerus mundus & Encarsia formosa

۳-۱- زنبور پارازیتوئید Encarsia formosa

۴-۱ – زنبورهای پارازیتوئید Eretmocerus eremicus & Encarsia Formosa

۵-۱- زنبور پارازیتوئید Eretmocerus eremicus

۶-۱- زنبورهای پارازیتوئید Eretmocerus mundus & Eretmocerus eremicus

۷-۱- بالتوری Chrysoperla carnea

۸-۱- سن شکاری Dicyphus Hesperus

۹-۱- سن شکاری Macrolophus caliginosus

۱۰-۱- کنه شکاری Amblyseius swirskii

۲- حشرات مفید توصیه شده علیه کنه های عنکبوتی

۱-۲- سن شکاری Dicyphus Hesperus

۲-۲- سن شکاری Macrolophus caliginosus

۳-۲- کنه شکاری Amblyseius californicus

۴-۲- لاروهای شکاری پشه Feltiella acarisuga

۵-۲- کنه شکاری Phytoseiulus persimilis

۳- حشرات مفید توصیه شده علیه تریپسهای مهم

۱-۳- کنه شکاری Hypoaspis aculeifer

۲-۳- کنه شکاری Hypoaspis miles

۳-۳- کنه شکاری Amblyseius swirskii

۴-۳- کنه شکاری Amblyseius degenerans

۵-۳- کنه شکاری mblyseius cucumeris

۶-۳- سن شکاری Orius insidiosus

۷-۳- سن شکاری Orius laevigatus

۸-۳- سن شکاری Orius majusculus

۹-۳- سن شکاری Orius strigicollis

۱۰-۳- سن شکاری Macrolophus caliginosus

 

۴- حشرات مفید توصیه شده علیه شته ها

۱-۴- زنبور پارازیتوئید Aphidius colemani

۲-۴- زنبور پارازیتوئید Aphidius ervi

۳-۴- زنبور پارازیتوئید Aphelinus abdominalis

۴-۴- پشه Aphidoletes aphidimyza

۵-۴- مگس Episyrphus balteatus

۶-۴- بالتوری Chrysoperla carnea

۷-۴- کفشدوزک Adalia bipunctata

۵– حشرات مفید توصیه شده علیه مگسهای مینوز

۱-۵-زنبور Dacnusa sibirica

۲-۵-زنبور Diglyphus isaea

۳-۵-زنبورهای Dacnusa sibirica & Diglyphus isaea

۶- حشرات مفید توصیه شده علیه شپشکهای آرد آلود

۱-۶- کفشدوزک Cryptolaemus montrouzieri

۲-۶- زنبور پارازیتوئید Leptomastix dactylopii
 منبع:

forum.iranvij.ir

خواص خرمالو



1.طبع خرمالو گرم و تر است.
2.میوه نارس خرمالو باعث کاهش فشار خون می‌شود.
3.خرمالو باعث تقویت معده می شود.
4.خرمالو قابض است و نرم کننده سینه می باشد.
5.خرمالو آرام کننده سکسکه است.
6.خرمالو؛ غنی از فیبر و بتاکاروتن
7.خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد.
8.دیابتی‌ها خرمالو کم بخورند.
9.دم کرده گل آن مقوی معده است.
10.خرمالو سرشار از ویتامین‌های A ، B و C می‌باشد.
11.هر عدد خرمالوی 25 گرمی دارای 35 کیلو کالری است.
12.به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.
13.خرمالوی کاملاً رسیده یک میوه خوب برای کودکان می‌باشد به جهت رشد و نمو آنها بسیار سودمند می‌باشد.
14.اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها می‌شود.
15.وجود تانن در خرمالو امکان دارد که باعث یبوست شود.
16.زیاد کننده نور چشم است.

علائم کمبود عناصر:


گاهی اوقات ممکن است که مقدار عنصری در محیط ریشه کافی باشد ، اما متوجه می شویم که گیاه علامت هایی مبنی بر کمبود عنصری از خود نشان می دهد. این چنین مواقع دلیل این امر ممکن است مقدار اسیدیته باشد یا این که عنصر دیگری در رقابت با آن عنصر است .
● علائم کمبود عناصر غذایی :
▪️ ازت : معمولا باعث ایجاد رنگ سبز روشن تا زرد می شود . به این ترتیب که ابتدا برگ های مسن پایینی تغییر رنگ به سبز روشن داده و سپس نوک برگ ها به رنگ زرد در می آیند .
▪️فسفر : در ساختمان آدنوزین تری فسفات و آدنوزین دی فسفات قرار دارند که انرژی لازم را برای کار در گیاه انتقال می دهند . کمبودش باعث ضعف گیاه می شود .
▪️ پتاسیم : معمولا به صورت سوختگی برگ ظاهر می گردد .
▪️ منیزیم : باعث می شود سبزی پهنک برگ از بین برود .
▪️ کلسیم : کمبود کلسیم از روی تشکیل ناقص و از هم پاشیدگی قسمت انتهائی گیاه تشخیص داده می شود .
▪️ گوگرد : گیاهان دارای رشد ناقص و رنگ سبز روشن متمایل به زرد می باشند .
▪️ آهن : کمبودش بیشتر در خاک های آهکی و قلیایی مشاهده می شود . غالبا به صورت رنگ زرد روشن در برگ ها ، به ویژه در برگ های جوان ظاهر می گردد . در این حالت فاصله بین رگبرگ ها ، زرد روشن و رگبرگ ها تیره تر می مانند و اصطلاحا به آن کلروز آهن می گوییم .
▪️ منگنز : گوجه فرنگی ، حبوبات ، چاودار ، توتون و سایر گیاهان در صورت عدم وجود مقدار کافی منگنز دارای رشد ناقص و ارتفاع کوتاه می شوند ، علاوه بر آن نیز حالت کلروز در برگ های قسمت بالایی گیاه دیده می شود ، ولی رگبرگ ها هنوز سبز باقی مانده اند .
▪️مس : تشکیل کیسه های صمغی زیر پوست ، خشک شدن سر شاخه ها در درختان میوه و خشک شدن نوک برگ های قدیمی در گیاهان دانه ریز از علائم کمبود مس می باشند .
▪️ روی : در برخی موارد افزایش کود فسفره فراوان منجر به کمبود روی می گردد . زردی برگ های درختان گردو ، ایجاد لکه های رنگی در برگ های مرکبات و کوچک ماندن برگ های درختان همگی به کمبود روی نسبت داده شده اند .
▪️ بر: در pH هفت دارای بیشترین قابلیت استفاده می باشند . بسیاری از امراض فیزیولوژیکی گیاهان از قبیل ؛ چوب پنبه ای شدن داخلی سیب ، رنگ زرد یونجه ، پوسیدگی قسمت های کهوایی توتون ، شکاف برداشتن ساقه کرفس ، پوسیدگی مغر و قسمت های داخلی در چغندر همگی مربوط به کمبود بُر می باشند .
▪️ کلر : نیاز بسیار کمی گیاهان به کلر دارند .
▪️ مولیبدن : در کشت های خاکی افزایش آهک باعث بر طرف شدن مسئله کمبود مولیبدن در گیاهان می شود . این عنصر جهت تثبیت ازت در خانواده لگومینوزه ضروری بوده و در نتیجه کمبود آن منجر به بروز اختلالات متابولیکی در گیاه می شود

نقش انواع اسیدهای آمینه در گیاهان:


آلانین: در سنتز کلروفیل و در تنظیم باز شدن روزنه های گیاهی، در گرده افشانی، و در مقاومت به خشکی نقش دارد.
پرولین: در جوانه زنی دانه های گرده، در استرس شوری، و مقاومت به شرایط خشکی و دما نقش دارد.
گلوتامیک اسید: در جوانه زنی بذر و به عنوان یک پیش ساز در سنتز کلروفیل کاربرد دارد. گلوتامیک اسید همچنین در سنتز سایر اسیدهای آمینه نیز نقش دارد.
آسپارتیک اسید: در جوانه زنی بذور و در متابولیسم اسیدهای آمینه نقش دارد.
فنیل آلانین: در گرده افشانی موثر است.
تیروزین: در گرده افشانی و در مقاومت به تنش های محیطی نقش دارد.
سرین: در گرده افشانی موثر است.
ترئونین: در گرده افشانی و مقاومت به تنش های محیطی نقش دارد.
گلیسین: به عنوان یک پیش ساز در تشکیل گروههای پیرول و در سنتز کلروفیل نقش دارد.
والین: در گرده افشانی و در مقاومت به شرایط تنش های محیطی و در جوانه زنی بذرها نقش دارد.
لوسین: در مقاومت به شوری و در جوانه زنی دانه های گرده نقش دارد.
ایزولوسین: در مقاومت به شوری، در جوانه زنی دانه های گرده و در گرده افشانی موثر است.
هیستیدین: در تنظیم باز شدن روزنه های برگ موثر است.
متیونین: به عنوان پیش ساز هورمون اتیلن و در تنظیم باز شدن روزنه هیا برگ موثر است.
سیستنین: در ساختار آنزیم نیتروژناز که در تثبیت بیولوژیک ازت نقش دارد، به کار می رود.
لیزین: در تنظیم بازشدن روزنه های برگ، در جوانه زنی دانه های گرده، در سنتز کلروفیل کاربرد دارد.
آرژنین: در مقاومت به تنش شوری و به عنوان یک پیش ساز برای تشکیل پلی آمین ها به کار می رود.