plant phatology

نوشته شده توسط سینا

plant phatology

نوشته شده توسط سینا

محلول پاشی پاییزه درختان سیب

هدف :  تقویت اندام های باردهی گل برای افزایش میزان گرده افشانی و تبدیل حداکثر گل به میوه.

 ازت  N         بصورت  اوره  46%                            نیم  کیلوگرم

روی  Zn        بصورت سولفات روی 34%                   نیم کیلوگرم

بر     B          بصورت اسید بوریک  17%                     نیم کیلوگرم

                       در  100 لیتر آب بصورت محلول پاشی


 توضیح :     اخیرا" برخی از تولیدکنندگان محلولی آماده از ترکیب سه عنصر فوق بنام  کود فروت ست  بصورت مایع و پودری با دز های 2 تا 3 در هزار به بازار عرضه کرده اند که میتواند مورد استفاده قرار گیرد. چون اکثر آزمایشات در ایران و مراکز علمی بصورت بالا انجام یافته و مقرون به صرفه است لذا توصیه بر این مبنا میباشد. 

 

 

زمان محلول پاشی :   نوبت اول      در پاییز بعد از برداشت میوه

                                نوبت دوم     در بهار  قبل از تورم جوانه

 

توضیحات خیلی مهم :

1- زمان محلول پاشی بایستی  یک ماه بعد از برداشت میوه ( در آذربایجان از اواخر مهرماه )  و تا قبل از ریزش برگها ( با حفظ سبزینگی برگها )  صورت گیرد چرا که در استفاده از روی بصورت  سولفات روی  در اکثر گونه های سیب  زردی و نکروز برگها دو روز بعد از محلول پاشی اتفاق میافتد و این مسئله برای مقاومت از سرما در زمستان بر اندام گلدهی تاثیر منفی میگذارد.

2 - برای حصول نتیجه مطلوب باغ دو سه روز قبل از محلول پاشی آبیاری شود.

3 - بهتر است محلول پاشی برای جذب بهترعناصر در هنگام عصر صورت گیرد.

4 - لازم است هیچ نوع سمی با  محلول فوق مخلوط نشود.

 

  مزایا و دلایل محلول پاشی :

 

محلول پاشی بعد از برداشت با فرمول فوق الذکر مقاومت جوانه های گل را نسبت به سرمای زمستانه و بهاره افزایش میدهد. عناصر غذائی که همراه با محلول پاشی بعد از برداشت جذب سرشاخه ها و جوانه های گل میشوند غلظت این عناصر را در درخت بالا میبرند. هر چه میزان عناصر غذائی جوانه ها و سرشاخه ها بالاتر باشد مقاومت آنها نسبت به سرما افزایش مییابد.

علاوه بر مزایای فوق محلول پاشی بعد از برداشت در تغذیه اول فصل رشد درخت موثر است.

در اول فصل رشد بخش هوایی درخت شامل برگها و بعدا"  جوانه های گل فعالیت خود را با رشد سریع آغاز میکنند. این در حالی است که ریشه های فعال هنوز به اندازه کافی شروع به رشد و نمو و جذب عناصر غذایی از خاک نکرده اند. عناصر غذایی مورد نیاز در این مرجله کلیدی از ذخیره خود درخت که در فصل رشد قبل جمع آوری کرده است تامین میشود. پس بنابراین بهترین زمان برای بالابردن ذخیره غذایی درخت مرحله بعد از برداشت است که قسمت اعظم عناصر غذایی جذب شده از ریشه و محلول پاشی در جوانه  ها و شاخه ها ذخیره میشود. جوانه های گل در مرحله تورم قبل از باز شدن نیاز مبرمی به عنصر بر  دارند.

مطالعات نشان میدهد که در مرحله تورم جوانه ها  عنصر بر  از سایر اندام های درخت به سمت جوانه ها مهاجرت میکنند و غلظت  عنصر بر  در این مرحله در جوانه ها چندین برابر حد معمول میباشد. بنابراین توصیه میشود علاوه بر محلولپاشی پس از برداشت در مرحله تورم جوانه ها اواخر اسفندماه  و یا اوایل بهار محلولپاشی درختان سیب  قبل از تورم جوانه ها با همان فرمول تکرار شود.                                                                                                                                             


منبع :http://gh-akbarzadeh.blogfa.com


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.